Ta din hiss till nästa nivå med Motum M18

Hiss- och portkoncernen Motum utmanar svenska marknaden med det öppna, flexibla och framtidssäkra styrsystemet för hissar, M18.

Med M18 ges hissägare runtom i Sverige möjlighet till uppkopplade hissar med molntjänster utan att behöva binda upp sig till någon särskild leverantör av hissreservdelar. Systemet kan även användas med äldre teknik som finns i gamla hissar vilket gör det möjligt att få en toppmodern hiss genom modernisering och därigenom spara 50% på miljön jämfört med att riva ut den gamla hissen och installera en ny.

– M18 är teknikmässigt ett av marknadens mest avancerade, flexibla och användarvänliga system. Tjänsten uppkopplade hissar där man genom molntjänster kan få ut data kring hissen i realtid har funnits på marknaden en tid. Det är dock först med M18 som kunderna fått möjlighet att kombinera uppkopplade hissar med ett öppet styrsystem som ger valfrihet att köpa reservdelar från vilken leverantör som helst och därmed uppnå en positiv ekonomisk effekt, säger Fredrik Eliasson, vd för Motum.

Motum-koncernen bildades 2014 och består av 11 regionalt marknadsledande hiss- och portföretag som gått ihop. Idag är Motum Sveriges största oberoende hiss- och portleverantör med över 300 anställda och en omsättning på 700 mkr. Alla företag inom Motum arbetar uteslutande med öppna system och som den hållbara hiss- och portkoncernen har företaget en stark ambition om att utifrån ett livscykelperspektiv minimera miljöpåverkan och maximera kundnyttan.

Ladda ned broschyren: M18, det öppna, flexibla och framtidssäkra styrsystemet för hissar

Läs mer om M18 här

För mer information, vänligen kontakta:
Peter Sundell
VD Nordisk Hiss AB
010 155 05 24
peter.sundell@nordiskhiss.se

 

Om Motum
Motum-koncernen är Sveriges största oberoende hiss- och portleverantör. Vi erbjuder miljövänliga och flexibla hiss- och portlösningar av högsta kvalitet med öppna system som är enkla att underhålla. I koncernen ingår Hisscentralen, Hissgruppen, ITK, Motum Hiss Syd, Motum Port, Nordisk Hiss, Nordisk Hiss i Värmland, Vinga Hiss, Östgöta Portservice, RoslagensHiss och Uppsala Lyftservice. Motum finns även i Norge.